BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, December 28, 2011

Sungguh, Kamu Pencabar Terhebat. Syabas! | iluvislam.com + discover the beauty of islam

Sungguh, Kamu Pencabar Terhebat. Syabas! | iluvislam.com + discover the beauty of islam

http://plurk.com/ecahforensics/invite
ShoutMix chat widget

Sunday, December 4, 2011

the busiest week!!!





lately, i have many tests!!! anatomy lah, physio lah, ruminant production lah...everything..including the literature review assignment,,
huh
diz assignment...so difficult..at first i feel it is a simple task,, but day by day,, i feel it bring a lot of trouble into my life!! makes me totally miserable!! i had said this face to face with my lecturer..huhu..my friend said i was so brave..haha..i dont know,,but i will be totally honest in front of my lecturers..>.<..what to do..i just said it,,and fortunately he gives me a lot of advice and support..u r da best lah dr.erki!!XD

for me,,he is quite strict in the class, when he marking question paper..erm maybe lah..but actually he is so funny and friendly la..baru pagi tadi dia gelakkan ak..haha..its funny la..haha



p/s i put 'lah' bcoz he know we like to say 'lah' after every sentences that we make,,ahaha..n i dun know either he know malay or not!!!><

xpelah,,just do my very best in dis assignment..mcm budak master dah rase=) sbb seriously ckp,,if u olls see ktrg pnye literature review,, mmg korg fikir ktrg nk grad dh,,huhu tu part yg sonok tuh =P

i'm sleepy actually,,but still doing diz *.*
last but not least...


last week, g bergimba kt kb ngan mira..jln2 bli dadah a.k.a ubat la!haha
n dis week,,smalam la,,ak x gi kls vietnam,,dh lame ak tggu nk ponteng,,n akhirny bjaye jgk!!!XD

n projek zoo ak kne postpone ats sbb2 trtntu..xpelah,,insyaAllah projek penyu jdi,,doakan yup:) syg korg!!=D

mesej penaja: jom sayangi kucing!!^^


k lah doakan minggu ni ak lbih baik dr mggu2 sblm ni keyh! nk tdo dh..nk abiskn mnum susu jp,,bye,, assalammualaikum warahmatullahiwabarakatuh semua=)

hikmahnya kata? ^,^

Jika seseorang hamba Allah tidak lagi mudah menangis kerana takut dengan kekuasaan Allah..Justeru, menangislah kerana ketidakmampuan itu

Friday, October 14, 2011

-leaveMEalone!-

ermm susah kn berurusan ngan org ni..lgi2 yg cepat melenting.. tnya skit xbleh,,pastu tup2 kate kte plak yg cpt melenting/sentap..aiyo ko seda x,,ko yg stat dlu..ak tnye baik2,,ko sibuk2 nk jtuhkn hukuman n bg arahan plak..eh sape ko?mak ayah ak ke? even ko da mnx maap pn, ak xrase ko spnuhny brubah..lau ko ckp baik2 xbleh,,eh sori beb,,ati ak susah nk jdik sensitip sbnanye,tp ble dh cmni,,ati ak broken beb towards u.feeling kt ko,,bout nk jdik kwn ko ntuk akn dtg,,ZERO!! ko taw x..sakit beb..lagi2 bermusuh ngn kwn sndri..ak xkn jdi cmni la ak ckp,lau xko yg stat dlu.ak manusia biasa, skali trase,hancur beb..lagi2 ngn kawan sndri.oke fine. no more Q&A after this.yep,,dlu awl2 ak xsentap,tp ko yg wat prasaan ak brubah. ak trime pe yg ko suh wat.tp ak ckp siyes, ak trime j.no more Q&A dri ak,,blum lagi jd mpp,dh stress sgale hape.tah pape.

btw thanks to sume kwn yg dh support ak spjg ak hadapi probs ni.TQVM!!

Saturday, July 9, 2011

banyakYanglObaknakbicarakan........

bismillahirrahmannirrahim..with the name of ALLAH,the most Beneficent, the most merciful..



dlm hidup sehari2,,memang x di nafikan otak lobak sentiasa berputar berfikir mengenai kehidupan..bukan senang nak jalani hidup ni melainkan kita mesti menempuh pelbagai ranjau2 cabaran kehidupan..lobak byk berfikir klau ngah rehat2,,bosan2..huih mcm2 yg klua kt benak fikiran ni...
antaranya....

PSL POLITIK lgi...
dari dlu sampai skarang,pning fikir hal ni,,lobak ni bkn kcik lagi,da duploh taon da,da besaq,taon dpan dh kne ngundi..masalah dunia skang ni,,lobak nk ngundi sapo eh jang???addoii..

skang ni,ngah isu


lagi wat lobak bingung,,sape yg btul,sape yg salah..
ble tgk kt tv,lobak sokong kerajaan,sbb fikir dgn adanya demonstrasi ni,macam2 bleh jadi,,yg lobak nk taw sgt skang ni,,pe yg dyrg dpt dr demonstrasi tu,,adekah government stil dga suara kita ni? kite mmpu laungkn,,tp sumeny begantung jgk kn,,mmg ble kte rmai2 bersuara,mti dyrg ikt jgk,,tpi tah la..sbnany takut la gak klau mesia ni nnt jdi kcau bilau or x aman..2je,,



tapi kan,,,bile lobak dtg umk,on9,otometik lobak sokong bersih pulak,,sbb yg lobak taw,bersih just nak bersihkan cara pengundian j kn,,xsalah..yg bengang skit sbb sangkut jammed ritu,,haktuih sungguh.

waw.ramai..

kejam??!


kesimpulan yg lobak dpt buat psl ni,,bersih xsalah buat demonstrasi,,sebab mereka hanya mahu pihak atas denga suara rakyat dan jgn btindak ikt sdap dyrg je..yg xbes kt sini knape ad polis yg sggup kick org yg wat demo 2,,kn nmpk xprofessional tu,,tp lobak pcaye,xsume polis cmtu,,sbb dyrg pn manusia jgk kn,,nobody perfect kn?? *+ve plis:)* dyrg wt roadblock pn xsala,sbb dyrg nk pstikn rkyt slamat n xde kjadian xdiingini jdi, kn? tp yg kt tv n brita,,sume dh xleh caye,coz sume brlandaskan politik semata..

knape DSAI dicederakan??
xsalah kn klu wat camni...
rakyat wt demonstrasi>pemimpin bermusyawwarah>SPR dibersihkn(bukti demokrasi-klau dyrg kate dyrg bgus n mmg brsih,dyrg xkn teragak2 ntuk mmbrsihkn cara undi 2 kn?sbb ia xkn bri keuntungan n kerugian pd sape pn,sbb dh mmg brsih,kan?)>rkyat puas hati>malaysia aman. tu j kn? *ke camne??*





*MAAF,SY BUDAK BARU BELAJAR*







then,,

nk ckp psl khidupan lobak ni,,
lobak pn cam sayur laen,xperfect,,walau secantik/sebagus/sebaik mane pn,msti ade cacat cela nya..

'perang yg paling susah n berharga ialah perangi hawa nafsu...'



xdapat d nafikan, hidup d alam remaja sgt lah mencaba,lagi2 zaman ni,,apa lagi zaman anak2 kita nnti..
kne pndai plih kwn,klau x,,mmg binasa..akhir2 ni,lobak rasa lobak tersalah pilih kwn dh,,tp lobak syg ngan persahabatn ktorg..xdpt d nafikan kwn lobak ni bwk budaya negatif kt dri lobak,,tp lobak suke kwn ngan dia..dia baik,,tp biasa lah remaja,nafsuny meluap2 bagaikn gunung yg nak memuntahkan lavanye..tp kne perang lah kn,,tnjuk demonstrasi sikit kt diri,,ala2 bersih gitu,,hee..yela,kte la yg kne sdakn dri kita sndri dlu,lau x,nk 2ggu smpai ble kn..xkn smpai dh reput di makan ulat kowt..




keputusanny,,sbb lobak syg kt kawan sayur lobak tu,lobak putuskn,xnak mcj ngn dy sgt,,jmpe pn klau bleh xyah,,bia dy kate kte sombong,,jnji kte dpt lwn godaan syaitan tu,,untuk kbaikan lobak n dia jugak..yela,,nabi adam dan hawa pn bleh digodanya,inikan plak kite manusia biasa kn?



so so,,better kami kurang bicara demi kepentingan persahabatn n kbaikan masa hadapan:)

then,, last...janji ni last....hohoho

nk mention, bukan 1,tpi ramai yang nk mnyamar jdi bdk vet umk.sori.bkn berbangga,tp hanya berbicara..pas2 ltak gmba tah pape..2 namenye gune taktik koto nk jtuhkn maruah kami para pelajar vet umk ni.cam desperate je an nk jdk dak vet,,2la, dlu xnak blaja.skang nk nyusahkan org plak..xde kje btul.bosan sgt la tu jdi pnganggur..kih3 pape j la korang..


~cakap2 lobak~


Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ¨¯`♥ Money says Earn me forget everything,
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ¨¯`♥ Time says follow me forget everything,
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ¨¯`♥ Future says struggle for me forget everything.
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ¨¯`♥"ALLAH" simply says only remember Me and I will Give you everything.
╔══╗
╚╗╔╝
╔╝(¯`v´¯)
╚══`.¸. ALLAH ♥





bye!lobak chow dlu!assalammualaikum=)

Tuesday, June 14, 2011

♥ take my heart ♥


You can take my heart for a walk on the beach
You can take my heart for a little trip
You can take my heart very close to your heart
You can take my heart forever if you like





But not every heart belongs to any other
You and I
You and I are meant to be
I'm the one for you, You're the one for me
You love me as much as I do
When you look at me and we're skin to skin
I want you so
Please come in
And you love me more and more
And my love grows up with you
And you kiss me more and more
And I kiss you, too
And I kiss you, too

If I take your heart, I will cherish it every day
If I take your heart, I will heal these old wounds
If I take your heart, it's to make it happy
If I take your heart, it's forever close to mine





But not every heart belongs to any other
You and I
You and I are meant to be
I'm the one for you, You're the one for me
You love me as much as I do
When you look at me and we're skin to skin
I want you so
Please come in
And you love me more and more
And my love grows up with you
And you kiss me more and more
And I kiss you, too
And I kiss you, too

(violin solo!)

I don't care, I don't care
If I'm again carried away
If you swear, if you swear
To give me your heart in return
To give me your heart in return

I don't care, I don't care
If I'm again carried away
If you swear, if you swear
To give me your heart in return
To give me your heart in return



More lyrics: http://www.lyricsmania.com/take_my_heart_lyrics_soko.html
All about Soko: http://www.musictory.com/music/Soko





by soko^^,




~cakap2 ecot~


wish i will b like diz one day..wif my hubby..still in progress searching my only mr right~~huho







Monday, June 13, 2011

cukup2 la ngan politikus ni..

bismillahirrahmannirrahim..with the name of ALLAH,the most Beneficent, the most merciful..

semalam,,bosan-bosan,bace la blog orang..ak bukak yang de bekaitan politikus ni..konon2 nak crik la sape betul n sape salah, either umno or pas,,or either anwar n datuk T or yg seangkatan dengannya..

salah satu blog yg aku bace tu,,ni dia>>


tp ak xtaw la sama ada betul or salah..sbb ak bkan knal pn die ni sape..kang lau ak ckp tu mmg dye, ak bawak fitnah la plak,,lau cam xbtul pn,,hmm tah la..bkn snang ni beb..lau nk caye pe yg dia komen pn,lom tentu dye btul..sape la kte kan nk taw hati org tu..

pastu, slame ni ak bace blog asik ngutok umno je, tp smalam, ak tkjut ade gak blog yg ngutok psl pas..nih pn lagi satu yg wat ak pening.conpius balik la nk undi sape nnt,,cOz nexyer dh kne ngundi dah an,,kikiki:D

ak rase kes DSAI ni haruslah d tutup,,bia la dia selesaikan hal dia sndri (antara dia n ALLAH)..hal sumpah laknat segala, lau dia salah pn, bukan kita dapat taw, sebab sumpah laknat ni maksud dia, JAUH DARI RAHMAT ALLAH..xsemestinye orang tu terus terang dapat bala terus dri ALLAH (contoh cam eksiden, jatuh moto,etc...)..so kte pn xdapat nak taw n nilai either sape btul n sape salah..

hal umno n pas tu...ak xdapat la nak kumin sgt..sbab ak ade terbaca surat penerangan dari Dr.mahathir ntuk pas..nk share ngan korang..tp umph,..lupe link dye pulak..sori..ak pn xpham isi dia..sebab tu sume kn politikus..den ni manusia,,mane la phm,,ngee~~ 

so kesimpulannya, start dr sni,ak rase ak nk stop masuk campur hal2 politikus ni..tp satu la sikap aku ni, suke mengkaji, smpai poning palo den di buatnyo..

laz laz,,ak undi dri ak sndri la..den pn konpius mak uih,,nak undi mane ni mak!!!!! (sambil hentak2 kaki kat dinding!)

kan baguih lau cmni...


x impossible kn??


cube gabung,,maybe jdi gempak lagi??sape taw~




sume nye untuk negara ni gak kn??hoho maju malaysia maju sbg negara islam..ho yeahhh~~


~cakap2 ecot~

eventhough u know you are right ... sometimes it's better for you to just keep quiet ... arguing things with the stupid may just make you to be stupid too ;)

Tuesday, May 31, 2011

~aku,dia,dan mereka~

aku n dia?sape dia? hanya ALLAH yg tahu..sbab aku pn tak taw sape dia..hee..macam mane masa depan aku n dia, betul....HANYA ALLAH YG TAHU..... mereka? mereka ngan aku terlampau ok sekarang..tpi aku takut masa depan akan mengubah kehidupan,ke'rapat'an,ke'baik'an silutarrahim antara kami..sebab kami pn xtaw takdir masa depan kami..itu shja yg aku mampu kata sekarang..takpelah andai itu takdirnya..


by the way,esok malam aq akn g KEDAH! yahoo! akhirnya dpt gak bejalan..hee..round2 kedah..g umah bespren ak ye, bkn boypren or buaye pren..hahahha tringat lak kt manggie ble sebut psal buaya=P

bye2 blog yg ku syg! 3hari ak tggal,dok diam2 taw! n jgn nakal2!^^,


~cakap-cakap penuh makna~



♥ ~UkhUwah ♥ ~


♥  UkhUwah itu bagai seUtas tasbih,
♥  ada awaL tiada penghUjung,
♥  dicipta untk mengingatiNya,
♥  diberikanKan untk CintaNya,
♥  & diratib untk Redhanya...:)


SegaLa pUji bagi Allah, yg mempertaUtkan hati - hati kami,
maka dgn niKmatnya... jadiLah kami berSaudara...:)

Monday, May 30, 2011

main pondok-pondok~

bismillahirrahmannirrahim..with the name of ALLAH,the most Beneficent, the most merciful..


huu..hari ni, aq, odah,lina,eda n shirley men masak-masak..huhoo msm plik kan sebab kat UMK ni mane de dapo..huhu ktorang gune priuk nasik shirley je..senang..masak TOMYAM SOTONG..sodap..aq n lina bli sotong tu kat pasa sbtu ritu..singgit je kami beli,hoho..orang pasa tu xbagi sbenanye,tpi ak dok rayu2, dpt le jugak..hee..pastu ak pun sambung,,''udang gak eh,nak singgit''..pkcik tu pndang plik je,pastu dy smbung,udang mhal dik..kih3 xjdi ler ak bli udang,,sdey wooo~~ ktorg campo macam2 dlm tu....ni la benda2 nye,,,


















tu je..pastu..siap tomyam,,ktorang siap2 solat maghrib,then makan la nasik!huhuu~ sedap woo..abes licin! hingga menjilat jari:)) i like! thx to all!

lotsOFlove~~ ^,^


cakap-cakap penuh makna~~

In anything you do ... dont always speed up ... slow down sometimes ... u may end up hitting something and get badly injured ;)


daa~~ assalamualaikum=)

Sunday, May 29, 2011

haih bengang la plak kan.......



ikut aku la nk watpe ngan pesbuk aku kan..nk tulih pape pn korg nk ngutok pehal..lantak korg r..ak dulik pe..ak xkaco korg pn yg nk romentik2 kt fb 2(romentik la sgt kan~ ~tangan didada mata keatas~),ade ak ngutok? so pi blah la..pas2 ak nk hide wall ak pun korg nak bsing gak?eh bongek,,ikut aku la beb..ak hide pn ade r alasan ak beb..sbb ade org xske ngn ak,tula psl ak hide..korg mne taw..name je kwn an,psl aku pn korg xtaw..so xkan ak nk kecah2..xyah r ngate igt ak fofuler ke hape,ak xcakap pn an,korg yg cakap,wawawa~~ ak xtaw la pe kene ngn ko nih..bawak brubah la..aku kaco idop ko sala,xkaco pn sala? ko nk suh ak amek laki ko bru ko ske la agaknye ek?kah3 tp ak pn xtringin la beb kt pkwe ko tuh..kumbang bukan sekor..ak xnk pn kumbang tuh,,ak nak manusia la beb,,lalala~
da banyak kli ko wat ak sakit ati,tapi ak suke wt dunno an,,kali nih ak rase ak xtahan beb..seb baek aku luah kt blog ak ni,bukan kt fb,lau x,,mmg lagi ngko trase sndri la..wat kesekian kalinye,aku mahapkn ko,,len kli aku xjnji r...

nih ntuk ko>>>>





oke,sudah2 ngan luahan perasaan aku tuh, ak nk cte pasal kelas tadi lak..ktorang belaja "WHEN BAD GRAMMAR HAPPENS TO GOOD PEOPLE"..klas MR.ARIEZAL..peh fening seyh..last2,sebab sume cam blurrr je,ak tengok ramai yg on9 bukak cite yg xde kaitan..hahaha aku xbukak..sbab ak an baek,,wakaka(padehal sebab mouse xleh gerak-wee~) pastu stadi pasal plagiarism..alah, kegiatan copy paste tuh..gile susa la plk an nk rephrase,parapharasing(ntah ke mende) segale..ish3..lau msok exam cane la,,hoho..


~cakap-cakap penuh makna~

There are hundreds of languages in the world, but a smile speaks them all. So smile in the face of your brother, it can be a form of charity for you, insha'Allah!






p/s malam ni or esok sambung blogging lagi,,wuhuu!!~=)

Saturday, May 28, 2011

hari ni dan semalam

hidup aq stil xbrubah..semuanye maintain je cam biasa..aq stil macam ni,ade family,ade kawan, n yang penting single lagi.hahaha..start masuk short sem ari tu, aq asik on9 je,pesbuk la,pe lagie an yg ak taw buat..men game ckit2 je..pastu skang da stat tengok muvie..ak da layan 5 cte la stakat ni..sume cte mlayu (mlayu sjati la katekan,,bhahaha~)..ak rank r cte terbest to cte yg oke2 la eh..


1)hikayat merong mahawangsi (keh3)-memang terbaek arh KRU! tabik spring sama lu olang beb!!XD


2)aku tak bodoh-siyes sonok..tp part last sdey la plk,nangis ak,wawawa~


nsem x??pkwe ak mmg la XD

3)cun!-lawak!hoho
aku suke watak kembang,,hoho

4)lu pk la sndri-ni cte lame,,ak kn ktggalan sket,lyn cte lme pn jdik r..
cte ni unsur pangajaran gak,,tp dye nye value tu susa nk tgkap r,,(phm kn phm kn??=P)

5)kongsi-ak lyn half je,awl2 oke r,lame2 buhsan beb!
               (suke tema dye je--lu langsi,lu mati!)-ade kawan aku tulis,lu langsi,wa mati..kah3)wee~


tu je cte ak bru lyn..t nk lyn secret garden lak kut.huhu.

rini rmai kua gi KB MALL..dyeorg nk bli bju utk vetnite sgale..aq mls nk join..pkai ala kada ckup r bgi ak..pastuh ak target nk mkn je..tp kwn ak nk wt persembahan plak..cian kt dye,ak pn msuk la drama musical yg dy nk wt tuh,,jdi simple2 je,okeh la tu beb..jnji ak xkne pair,,hahaha...




cakap-cakap penuh makna hari ini~~


Para Sahabat ra yakin dan beriman sepenuhnya terhadap segala yang di bawa oleh Rasulullah SAW adalah benar walaupun banyak dpd apa yang disabdakan tidak berlaku pada waktu itu.

Tetapi berbeza sekali dengan umat Islam akhir zaman, walau mereka telah melihat banyak bukti betapa benar apa yang terkandung di dalam Al-Quran dan Hadith Rasulullah SAW, tetapi hanya sedikit sahaja yang betul2 beriman.

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...